16-06-2021

klusklas gestart

Op de Goede Herderschool vinden we het belangrijk dat kinderen worden uitgedaagd hun talenten te ontdekken en hun creativiteit te gebruiken.

Het ontwikkelen en bevorderen van creativiteit is belangrijk. Creativiteit stimuleert het hoofd, hart en handen. Het heeft te maken met nieuwsgierigheid, verwondering, fantasie, onderzoeken, maken, vragen stellen en het ontwikkelen van originele ideeën. Creativiteit is te leren!

Op school is juf Saskia Yeto onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van de klusklas. De klusklas speelt in op de ondersteuningsbehoeften van kinderen die meer leren door te doen in plaats van de lesstof aan te leren uit de boeken. Deze leerlingen hebben behoefte aan meer praktische aanpak van de lesstof, ze leren door dingen te ervaren of toe te passen. Door deze meer praktische benadering is de verwachting dat zij zich competenter voelen over het eigen kunnen en een beter zelfbeeld krijgen.

In samenwerking met de leerkrachten worden de leerlingen voor de klusklas geselecteerd. We zijn gestart met een groepje van 6 leerlingen uit groep 8 en hopen dit verder uit te breiden met groep 7, 6 en 5.

ontwerp en realisatie: Impuls